Albul este nelipsit in designul interior, fiind preferat datorita posibilitatilor multiple de amenajare pe care le creaza. De cele mai multe ori, albul este folosit in amenajarile interioare ca si culoare neutra, ca baza pentru alte culori, chiar si atunci cand apare intr-o proportie mica.

Asta nu înseamnă că, dacă ramele nu sunt afectate de trecerea timpului, trebuie musai schimbate după zece ani. În schimb, după zece ani, specialiştii consideră că se impune schimbarea sticlei, dacă aceasta devine mată, se abureşte prea mult şi nu mai asigură suficientă protecţie fonică şi termică. „Nu e cazul să generalizăm, sunt, slavă Domnului, o grămadă de termopane montate acum 10-12 ani şi chiar mai mult, care nu au pro-bleme nici cu sticla, nici cu profilele”, a spus ing. Nicolae Beniu.

La alb apeleaza cei care nu au curajul sa incerce diferite combinatii de culori, dar si cei care vad in aceasta culoare cea mai la indemana metoda pentru a redecora un apartament mic, mai ales ca albul da senzatia de luminozitate si spatiu.

Intr-adevar, albul are capacitatea de a mari vizual spatiul, de a reflecta lumina si de a oferi prospetime unui interior, dar folosit in exces, incaperea poate deveni neprimitoare si rece. Albul prezinta foarte multe avantaje daca este folosit corespunzator, dar si dezavantaje.`

Citeste mai multe aici

Top